הפסקת לקיחת פרדניזון וחוסר כוח בגוף

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/04/2020 | 15:15 | מאת: בן

אני חולה סקלרודרמה ולוקח פרדניזון מספר שנים במינון של 5 מ"ג , בעקבות הקורונה הפסקתי לקחת וכבר כחודש איני לוקח , במהלך החודש הזה אני מרגיש שנשאב לי לאט לאט הכוח וקשה לי לתפקד הכל מלווה בכאבים ובחוסר כוח , יכול להיות שזה בגלל שהפסקתי לקחת את הפרדניזון ?

שלום רב יתכן ויש קשר אם כי המינון שנטלת הוא נמוך מאוד. הפסקת טיפול בסטרואידים שנוטלים זמן רב צריכה להיות הדרגתית ואיטית. מציעה שתתייעץ עם רופא מטפל אם יש מקום לחזור לטיפול ולהפחית בהמשך מינון בצורה מדורגת. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס