נטילת תרופות נוגדות דחיה במקביל לשתיית מרוקן-כהכנה לקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

30/03/2019 | 08:17 | מאת: הניה ריינר דינר

בעלי מושתל כליה.בשעה 17:00 עליו ליטול תרופות נוגדות דחיה. בשעה 16:00 עליו להתחיל ליטול מרוקן. האם סמיכות הזמנים הזו אינה מסוכנת? האם ספיגת התרופות עלולה להפגע? כיצד לנהוג?

שלום רב, רצוי ליטול את הטיפול התרופתי לפני תחילת ההכנה, ממליצה להתייעץ עם הנפרולוג המטפל לגבי המועד הרצוי ואם ניתן להקדים את הנטילה. מבחינת מועד תחילת ההכנה, ניתן להתחיל ליטול את המרוקן מאוחר יותר מהשעה 16:00 במידה ויש צורך (לאחר בשעה-שעתיים) וכך גם לאחר את הנטילה של המנה השניה, ובכל מקרה לסיים את המנה השניה לא יאוחר מ4 שעות לפני הבדיקה. בהצלחה, ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס