גזים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

17/03/2019 | 20:59 | מאת: מאור

שלום. אני בן 19, בינואר ביצעתי קולונוסקופיה עקב חשד לקרוהן, נשלל וכנראה מעי רגיז. מאז הבדיקה המעי קצת השתנה יש פחות יציאות והן יותר קשות (חודש לפני הבדיקה דווקא היו רכות אבל עדיין קושי להתרוקן) ובנוסף הגזים שלפני היו חסרי ריח כעת מסריחים. המעי נהרס? האם נטילת פרוביוטיקה תעזור? כדורים נגד גזים? תודה

שלום רב ככל הנראה התופעות שאתה מתאר משניות להפרעה הפונקציונלית (מעי רגיז) שאובחנה, שבאה לידי ביטוי גם ביציאות לא סדירות- לעיתים נטיה לעצירות ולעיתים הפוך. טיפול להקלת הסמפטומים יכול להיות שימוש במרככי צואה להקלה בהתרוקנות. שימוש בפרוביוטיקה לא הוכח באופן חד משמעי שעוזר במצבים הללו, אך ניתן לנסות ולראות. תרגיש טוב ד״ר יפעת שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס