CALPROTECTIN גבוה וCRP גבוה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/11/2018 | 08:46 | מאת: הודי

שלום אני בת 29 וסובלת מאוד מגזים יציאות מוגברות, בחילות וצרבות. גסטרולוג הפנה אותי לבדיקת קולונוסקופיה שיצאה תקינה. אך בבדיקות דם שעשיתי ביולי CALPROTECTIN בערך של 128 וCRP בערך של 6.4 . עכשיו חזרתי שוב על הבדיקות והCALPROTECTIN בערך של 129 וCRP בערך של 6.5. האם זה נקרא שהדלקת מתגברת בגוף או שזה לא נקרא עליה במדדים? בבדיקות ראו גם הילקובקטור פילורי חיובי. האם יכול להיות שזה מה שמראה את הערכים הגבוהים של הדלקת בדם? תודה רבה

12/11/2018 | 13:16 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום. ההבדל בין תוצאות הבדיקות זניח, לא מדובר בעליה משמעותית בערכים. כדאי לשוחח עם הרופא המטפל- לעיתים ממשיכים את הבירור בהדמיה של המעי הדק ו/או בקפסולה אנדוסקופית

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס