אני לא יודע מה להחליט

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/10/2018 | 19:34 | מאת: גדי

שלום אני בן 24 יש לי דלקת מפרקים פסוריאטית עם ביטוי אקסיאלי, וקרוהן. אני מועמד לטיפול ביולוגי ודוחה את זה, ואני לא מתפקד כמו שצריך ביום יום, בבוקר קשה לי לצאת מהמיטה ואפילו לדבר מרוב כאב וגם נוקשות בחוליות ובעצמות. רציתי לפני שאני נכנס לכזה דבר משמעותי כמו טיפול ביולוגי לנסות את התרופה אוטזלה אבל הרופאה הראומטולוגית לא ממליצה לי לנסות אותה אפילו כי היא נכשלה בניסויים לטיפול בדלקת אקסיאלית וכי היא עלולה לגרום לשלשולים. אני לא יודע מה לעשות ומה להחליט אני מאוד מדוכא מהרעיון של להתחיל לקבל טיפול ביולוגי, בגלל ההשלכות שלו על זיהומים וממאירויות שיכולות להיות חלק מהתופעות לוואי. חוץ מזה שקראתי שיש מחקרים חדשים שטוענים שOTEZLA עשויה להיות יעילה לקוליטיס, אז אולי גם לקרוהן היא יכולה להתגלות כיעילה? תודה...

26/10/2018 | 08:41 | מאת: אחד

עד שתקבל מענה מקיצועי ממוחית הפורום, אומר לך מתוך ניסיון אישי כאחד שעבר עשר שנות סבל מהקוליטיס והצליח לסיים עם הסבל, שלמצבים נפשיים יש השפעה מכרעת על תהליכים דלקתיים בגוף. לי היו כאבים נודדים קשים בגוף שהיו לפעמים באזור הצלעות שגרמו לי בקושי לנשום. ברגע שתצליח לרומם את מצב הרוח ולצאת מהמצב הנפשי המדוכדך שאתה נמצא בו, תזכה לראות שיפור מדהים במצבך הגפני. ואת מצב הרוח תצטרך לרומם תוך כדאי הכאבים שאתה סובל מהם. דבר שהוא בהחלט לא קל אבל אפשרי.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס