קוליטיס והדבקה בשיגלה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/07/2018 | 19:55 | מאת: אב

שלום, לפני כחודש וחצי נדבקתי בשיגלה, שבנוסף לכך גם גרמה להתלקחות של הקוליטיס. הרופא ביקש לחזור שוב על תרבית ואם עדיין החיידק קיים לקחת טיפול אנטיביוטי. אני חושש מאנטיביוטיקה מאחר ובד"כ זה מחמיר לי את המחלה. השאלה היא האם אחרי חודש וחצי מההדבקה עדיין צריך טיפול אנטיביוטי? האם יכול להיות שאני עדיין סובל מתסמינים של השיגלה ולאו דווקא הקוליטיס? קראתי שבד"כ תסמיני החיידק עוברים תוך שבוע, ולא ברור האם יש תועלת באנטיביוטיקה אחרי זמן רב. תודה רבה

22/07/2018 | 19:56 | מאת: המשך..

רק להוסיף שכבר חודש וחצי אני לוקח קורטימנט, אך עדיין לא הגעתי לרגיעה מלאה. תודה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס