השתלת צואה וטיפול תזונתי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

21/06/2018 | 14:05 | מאת: שאלה

שלום אני חולה קולואטיס מזה עשרים שנה. אשפוז אחרון מהתלקחות לפני חצי שנה. כרגע מציאים לי אנטיביו לטיפול. רציתי לברר על השתלת צואה כטיפול לקוליטיס. האם מבוצע בארץ. שאלה שנייה האם יש רופאים שמשלבים את הטיפול הקונבנציונלי אם שינוי תזונתי?

22/06/2018 | 19:59 | מאת: 1

סליחה על ההתערבות. להשתלת צואה אין שום יעילות מוכחת. אם אתה לפני אנטיביו אז כנראה שכבר ניסית לא מעט טיפולים שכשלו. אין חולה אחד שלא ניסה להתגבר על הבעיה באמצעות שינוי תזונתי, אך לצערנו הניסיונות האלו מסתיימים בכישלון מהסיבה הפשוטה, כי התזונה היא אינה מקור הבעיה. אני ממליץ לך מכל הלב לקרוא את שלושים ושש שעות מאימורן, בהקדם האפשרי וללא דיחוי.

01/07/2018 | 07:08 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום השתלת צואה עדיין לא מהווה טיפול מקובל בקוליטיס כיבית- אלא נבדקת במסגרת מחקרים קליניים. כיום הטיפול במחלות מעי דלקתיות מתבצע באופן מולטי-דיסיפלינרי ואנו נעזרים רבות גם בדיאטניות קליניות בהחלט ניתן ומומלץ לקבל טיפול קונבנציונלי במקביל ליעוץ תזונתי בהצלחה דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס