קוליטיס תינוקות- תינוקת בת שנה מאושפזת אך לא מתחילים טיפול

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/05/2018 | 22:44 | מאת: איריס

שלום, נכדתי הגיעה לאשפוז בעקבות מחלת חום מלווה בשלשולים והקאות. משלב זה התחילה התדרדרות קשה לאחר שקיבלה אנטיביוטיקה לוריד. החלו שלשולים דמיים והקאות קשות. העבירו להאכלה בזונדה נאוקייט כבר למעלה משבועיים. לפני מספר ימים עברה קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה וכפי שחששו הרופאים כל המעי הגס מודלק מדמם ובמצב קשה. בדרכי העיכול העליונות לא נראתה דלקת.באבחנה נכתב PANCOLITIS SEVERE הילדה בת שנה בדיוק. בהתחלה איבדה משקל בערך 1 ק"ג והתחילה קצת להחזיר בימים האחרונים העלתה כבר תוך 10 ימים 300 גרם בלבד. התחילו פצעים בטוסיק ובהדרגה מתפשטים בגוף. האם מומלץ להתחיל טיפול רגיל נגד קוליטיס כלומר סטרואידים או תרופה אחרת? הילדה לא משתפרת בטיפול של הזנה בלבד כסבתא אני רואה שהיא נחלשת והולכת לפני כשבוע עוד הצליחה לזחול ועכשיו לא . לפני המחלה כבר עמדה לקראת ראשית הליכה. הילדה בקושי מחייכת ולא חיונית. אני מאוד מודאגת

21/05/2018 | 00:39 | מאת: א

האם יש סיכוי שהפעוטה עברה בתקופה האחרונה טראומה כל שהיא? אולי במעון, אולי משהו שאתם בכלל לא יודעים.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס