שאלות בנושא התלקחות ראשונה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/03/2018 | 14:36 | מאת: פערל

שלום, לפני כשלושה שבועות התחלתי טיפול בסטרואידים 40 מ"ג עם ירידה הדרגתית + 4 גר' פנטסה בגרנולות.לקחתי בשבועיים הראשונים גם ציפרודקס ופלאג'יל. חל שיפור מיידי ביציאות מביקורים רבים בשירותים לעד 3 ביום. בינתיים אני אוכלת רק מרק גזר,דלעת וקישוא. עוף, דגים, לחם לבן. 1. איך אני יודעת שהדלקת משתפרת ואני יכולה לחזור אט אט לתזונה יותר נורמלית? 2. הלשון שלי קיבלה מרקם מחוספס עם צבע צהבהב ירקרק. זה קשור? תודה רבה על המענה!

08/04/2018 | 19:33 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום 1- עם השיפור במצב הכללי- הרגשה כללת , כאבי בטן, ירידה במספר היציאות נתן לנסוך בהדרגה להרחב את התפריט. התגובה לטיפול נמדדת גם בבדיקות מעבדה 2- יתכן שקיימת פטרת על הלשון משנית לטיפול בסטרואידים-נתן לטפל במצב זה בקלות. כדאי לפנות לרופא המשפחה . בהצלחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס