קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

31/12/2017 | 13:05 | מאת: אלעד

שלום אובחנתי עם קרוהן לפני 5 שנים בגיל 32 עקב כאבי בטן ושלשולים. כל בדיקות הדם היו תקינות , CT היה תקין, US בטן היה תקין, קולנוסקופיה רק במעי הגס היתה תקינה אבל בבדיקת קפסולה ראו דלקת על רירית המעי הדק. לפני שנה וחציCT חוזר לבדוק מה המצב תקין. לאורך כל השנים בדיקות הדם תקינות ומדדי הדלקת בנורמה בקצה התחתון של הנורמה. רק קלפרוטקטין נע בין 100 ל 260. אני לא לוקח כדורים לא רוצה לקחת כדורים וגם הבנתי מהגסטרו שאם מסתדר אז לא חייב. בדיקות דם לפני חודש תקינות לגמרי. משקל יציב. רציתי לדעת האם קרוהן מהסוג הזה עם בדיקות דם תקינות ומשקל יציב שראו רק בקפסולה, עלול לגרום לסיבוכים ולבעיות במידה ולא אקח כדורים או שהסיכון והסבירות נמוכים מאוד ואם אני מבצע מעקב בדיקות דם אז תמיד אוכל לקחת כדור אם תהיה החמרה? תודה

02/01/2018 | 15:49 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אלעד, ״האם קרוהן שראו רק בקפסולה, עלולה לגרום לסיבוכים ולבעיות במידה ולא אקח כדורים״ -- יכולה, כמובן, אך הסבירות לכך נמוכה יחסית, אם זה לא קרה ב-5 שנים האחרונות ״עם בדיקות דם תקינות ומשקל יציב״ -- זה לא מספיק: חלק מאתנו לא מייצרים crp בכלל, לכן, אם אצלך ה-crp לא היה מוגבר אף פעם - לא ניתן לסמוך על כך. מה שמרגיע במקרה שלך - זה ש-calpro לא היה מאוד גבוהה. תמשיך מעקב calpro, אחת ל-3 חודשים, וכל עוד נשאר בסביבת 100-200 - ניתן להבליג אם אתה כל כך מבועת מרעיון של טיפול קבוע. -- דבר נוסף שהייתי בודק - זה צפיפות עצמות. לפעמים הדלקת לא מתבטאת בשלשול/כאב/crp אך מכרסמת את הגוף מבפנים. לא נבדוק - לא נדע. -- והאחרון: להימנע מדברים שעלולים לגרום לדלקת קלה להתלקח: עישון, משככי כאבים מסוג nsaids תודה -- מקווה שעזרתי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס