תחילת שימוש בפנטזה.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/09/2017 | 20:31 | מאת: דניאל

שלום, רציתי לשאול : לפני ארבעה ימים התחלתי להשתמש בפנטזה - 2 גר' פעמיים ביום. שמתי לב כי בתוך הצואה מופיעות מעט נקודות לבנות. האם זה יכול להיות קשור לשימוש בתרופה ? תודה

07/09/2017 | 21:22 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

החומר הפעיל (מזלמין) דחוס בתוך גרנולות לבנבנות/אפורות (בין אם אתה נוטל שקיות גרנולות או כדורים שהם אותן הגרנולות רק דחוסות). הגרנולות מתפזרות במעי ומשחררות לאט-לאט את החומר הפעיל. הוא יוצר שכבת הגנה במעי, ולא מאפשר דלקת (הוא דומה כימית לאספירין). הגרנולות הריקות מתוכן משתחררות בצואה. זה רגיל, זה צפוי, זה תקין, ולא מעיד על כך שהחומר שהתרופה ״לא השתחררה״ או ״לא הספיקה להשפיע״.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס