שאלה על תרופה ובדיקת mre

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/08/2017 | 09:48 | מאת: תמי

שלום ד״ר אשמח לדעת קצת יותר על תרופת האימורן (האם היא מתאימה לקוליטיס?) קראתי שהיא תרופה כימוטרפית, עד כמה זה מבהיל? האם עדיף לעבור לטיפולים הביולוגיים שלהם יש פחות תופעות לוואי וסיכונים? בדיקת MRE- למה היא משמשת? מה ניתן לראות ולהעריך באמצעותה? ומדוע כל-כך קשה לקבל אישור לביצועה? אשמח לעזרה

11/08/2017 | 00:40 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום תמיֿ שלום תמי האם האימורן מתאימה לקוליטיס? -- כן קראתי שהיא תרופה כימוטרפית -- אמת, במובן מסויים עד כמה זה מבהיל? -- בכלל לא האם עדיף לעבור לטיפולים הביולוגיים שלהם יש פחות תופעות לוואי וסיכונים? -- התרופות נועדו לעזור, לא לסבך. -- עם זאת, לכל תרופה יש סיכוי מסויים לתופעות בלתי רצויות. -- יתכן מאוד שלתרופות ביולוגיות חדישות יש פחות תופעות לוואי מאשר לתרופות אימונוסופרסיה ״וותיקות״ יותר בדיקת MRE- למה היא משמשת? -- להדמיה של מעי דק מה ניתן לראות ולהעריך באמצעותה? -- מיקום ומידת הדלקת ומדוע כל-כך קשה לקבל אישור לביצועה? -- זאת מפני שהיא אינה כלולה בסל השירותים אשמח לעזרה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס