סטרואידים על רקע פריקרדיטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

01/06/2017 | 21:21 | מאת: חיים

בינואר השנה אושפזתי בבלינסון עקב פריקרדיטיס.מאז אני על סטרואידים פרדינזון שנכון להיום 7 מ'ג ליום.נאמר לי ע"י הראומטולוגית שבעוד חודשיים תוחלף התרופה לאימורן.קראתי על תופעות לוואי של האימורן .תודה .

02/06/2017 | 08:56 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

חיים מה השאלה?

02/06/2017 | 11:35 | מאת: חיים

לפי תופעות לוואי של תרופת האימורן.האם כדאי להתחיל בטיפול זה?

02/06/2017 | 13:47 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

אימורן עלול לגרום לדלקת לבלב אלרגית (קלה) ב-1 מתוך 100 מטופלים. לא מדובר בתופעת לואי שכיחה וגם לא בתופעת לואי מסוכנת - מתבטאת בכאב בטן ובחילה, וחולפת לאחר הפסקת הטיפול. אגב, גם סטרואידים עלולים לגרום לדלקת לבלב, ועוד 1000 תרופות אחרות (משתנים, אנטיביוטיקה בשם מטרוג׳יל, תרופות ליתר לחץ דם, תרופות לסוכרת, גלולות).

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס