משהו נוסף.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/05/2017 | 14:18 | מאת: שי.

הבנתי שניתן לדכא את התלקחות מחלת הקרוהן גם ללא טיפול תרופתי, אלה על-ידי דיאטה שמבוססת על שתיית פורמולות מיוחדות במשך מספר שבועות, דבר שהוכח כיעיל מאוד בקרב ילדים., האם אינו יעיל לגבי מבוגרים? תודה מראש!

19/05/2017 | 11:51 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

למען האמת, 1. דיאטה קשה מאוד להתמיד בה (מותר רק מזון רפואי מפחיות, למספר שבועות) 2. נניח והגעת להפוגה... מה ההמשך? פחיות מזון רפואי לכל החיים? לחזור לתזונה רגילה? (רמז: המחלה צפויה לחזור, עם כל הצער) 3. ההוכחה בילדים ברורה... במבוגרים אין הוכחה כלל 4. יכול למנוע צורך בטיפול בסטרואידים בהתלקחות. בילדים בתקופות התפתחות מסוימות יש לסטרואידים משמעות לגבי קצב גדילת שלד; זאת תופעת לוואי שאינה רלוונטית במבוגרים. לכן, בילדים יש מאמץ רב יותר לחפש ״תחליפים״ לסטרואידים, גם אם אינם נוחים. זה באמת לא רלוונטי במבוגרים, בעיניי.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס