בעיית עצירות ממושכת

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

27/01/2010 | 08:17 | מאת: טליה

אני בת 36. סובלת שנים רבות מעצירות, גזים ונפיחות בבטן. אני שותה כל יום 12 כוסות מים, חלקם מים שהושרו בהם שזיפים מיובשים. אני אוכלת מסודר. בתפריט: פחמימות על בסיס חיטה מלאה, הרבה ירקות חיים ומבושלים חלבונים ושומנים מהטבע. עושה פעילות גופנית לפחות פעמיים בשבוע.אני מטופלת באלטרוקסין כ- 3 שנים (50 מק"ג ביום) ונמצאת במצב מאוזן.אני סובלת לפעמים בגירוי של העור באזור העורף.אני במשקל תקין. מה עושים? אני לא מוכנה לקחת משלשלים או תרופות אחרות.

טליה שלום לצערי לא כל מה שאת עושה טוב מבחינה תזונתית קשור בהכרח לתוצאה עצירות אינה רק תוצאת הרגלי תזונה לקויים אלא מכלול של מצבים שונים וסיבות שונות, ביניהן (אם כי לא החשובה ביותר) תת תפקוד של בלוטת התריס. מכיוון שיש לך התנגדות לנטילת תרופות משלשלות ממליץ לך לעבור בירור ביחידה להפרעות בתנועתיות ותפקוד מערכת העיכול, המכון הגסטרואנטרולוגי, ביה"ח איכילוב, 036974463

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול