הליקובקטר ו נורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

03/11/2013 | 08:57 | מאת: אברהם אברהם

שלום, לפני כ 3 שנים גילו אצלי את חיידק ההליקובקטר (אני בן 30), עברתי 3 סבבים של אנטיביוטיקוצ כולל "לבו". לאחרונה התחלתי תהליך של שמירה ודיאטה ומאז יש לי יציאות קשות, דימומים ועצירויות מרובות בבדיקה לא שללו ודאית צליאק, נשאר החשד(עשיתי גם קולונסקופיה וגם גסטרו ).על פי הרופא עלי לחיות בשלו עם הנגיף (במידה והסבל נסבל ) האם אפשר להסתמך על נורמלקס כפתרון לבעיית העצירות. האם כדאי להתחיל לתקופה קצרה תזונה ללא גלוטן? תודה

אברהם שלום נראה לי שערבבת כאן הרבה נושאים שאינם קשורים זה לזה 1. אין מקשר בין ההליקובקטר לצליאק או עצירות 2. העצירות נגרמה ככל הנמראה משינויי התזונה 3. אבחנה ודאית של צליאק הנה ביופסיית מעי דק + בדיקות דם סרולוגיות או HLA DQ2 \ DQ8 . היום ידועים גם מצבים של רגישות לגלוטן שאינם צליאק ...

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול