עצירות כרונית - אניזמוס

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

11/09/2011 | 23:42 | מאת: דניאל לוי

אני סובל כשנה וחצי מעצירות כרונית. לאחר בדיקות מקיפות (מונומוטריה, קולונוסקופיה,eus בטן) התגלה אצלי אניזמוס. כשנה אני משתמש בחוקנים חוץ מחוקן אני לא נכנס בכלל לשירותים. התחלתי טיפול ביופידבק ואני בטיפול ה5 ללא שינוי משמעותי. לפעמיים שאני עושה חוקן אין לי התרוקנות מלאה אני מרגיש פשוט פקק. רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי לשחרר את רצפת האגן ואיך אני מפסיק את השימוש בחוקן?

דניאל שלום הטיפול בביופידבק נשמע על פניו פשוט מאד - אך לא כך. מקובל להעאיך \ לחזור על הטיפול בביופידבק. אם אי השפעה ניתן לנסות הזרקת בוטולינום טוקסין לשריר שאינו עובר הרפיה. לפי הצורך ניתן להעזר בחוקנים

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול