עצירות ממושכת

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

29/07/2011 | 02:05 | מאת: רונן

כבר למעלה משנתיים אני נאלץ להשתמש בתכשיר אגיולקס (AGIOLAX) על בסיס יומיומי. ניסיתי מספר פעמים להפסיק את השימוש בתכשיר,תוך שמירה על תזונה נכונה, פעילות גופנית ושתיית מים מרובה, אך לצערי העצירות נמשכה ובעקבותיה ונאלצתי לשוב להשתמש בתכשיר. ידוע לי כי התכשיר עלול לגרום להתמכרות הגוף וחוששני כי אכן הגעתי למצב זה. ברצוני להפסיק את השימוש בתכשיר, האם שימוש בנורמלקס יעזור ויפתור את הבעיה? במידה ולא, מה עליי לעשות כדי להפסיק להשתמש באגיולקס?

רונן שלום אין התמכרות לסינה או נורמלקס. הבעיה היא "יצירת תלות" בתכשיר שעוזר לעצירות. כל תכשיר שתיקח לעצירות יביא ל"התמכרות" לתחושה הטובה. הבעיה בסנואידים הנה תופעת טכיפילקסיס שהנה הסתגלות של המעי המחייבת עליה במינון כדי להשיג אותו אפקט. בנורמלקס תופעה זו קיימת אך במידה פחותה בהרבה

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול