מיאסטניה

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

17/09/2009 | 11:43 | מאת: אביבה

שלום אני חולה ב MG הרבה שנים והמחלה היתה במצב קל וכמעט לא מורגש, היו שבועות רבים שלא צרכתי את המסטינון. אולם מזה כמה שבועות ישנה החמרה בתפקוד שאני נזקקת לתרופה כל כמה שעות. רציתי לדעת האם מחלה זו היא מהסוג שמשתנה, כלומר יש החמרה ואח"כ הטבה? או שאם חלה החמרה המצב ימשיך להתדרדר כמו בטרשת נפוצה בתודה אביבה

17/09/2009 | 14:50 | מאת: משה פיק

שלום אביבה, מיאסטניה גרביס היא מחלה שאינה מחמירה עם הזמן בדומה לטרשת. היא כן מחלה שמשתנה כל הזמן ללא אפשרות לצפות מראש לאיזה כיוון. מה שכן, אם המצב מחמיר ולא נוקטים באמצאים (טיפול רפואי הולם) סביר להניח שהמצב ילך ויחמיר. הסיבה שהמחלה משתנה מעצמה אינה ברורה לאף אחד, אולם ישנן סיבות נוספות שחולה שאינו מושכל במחלה אינו שם לב אליהם והמעשים שהוא מבצע גורמים להחמרת הסימפטומים כגון: תרופות שונות ש "אסורות לשימוש על ידי חולי מיאסטניה", חומרי הרדמה (כללים ומקומיים) שגורמים להחרפת המחלה, חומרי ניגוד בביצוע סריקו שונות (CT לדוגמא), פעילות לא מבוקרת במשך היום . . . . וכו'. צרי איתי קשר טלפוני ואסביר לך בשיחה את הנושא בכללותו. משה פיק 09-7727060

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס