בדיקת נוגדנים

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

10/09/2009 | 17:55 | מאת: ליאורה

קבלתי תוצאה של 0.1 מבדיקת נוגדנים למיאסטניה בביח הדסה. מה זה אומר? תודה מראש לחוצה!!!!

שלום ליאורה, תוצאה של 0.1 בבדיקת דם לנוגדני אצטילכולין AChR היא אינה תוצאה חיובית למיאסטניה גרביס, אולם מצד שני היא אינה שוללת מיאסטניה גרביס. אם יש לך סימפטומים אופיניים של המחלה כך שהנוירולוג שבדק אותך מעריך שאת חולה בה ושלח אותך לבדיקת הדם כדי לוודא שאכן את חולה במחלה, והתוצאה (כפי שהסברתי קודם) אינה מאשרת את האבחנה עלייך לערוך בדיקת דם נןספת שהיא מיועדת לבדוק אם יש בדמך נוגדנים כנגד החלבון MuSK. ישנן בדיקות נוספות לתת גושפנקה שאכן את חולה במיאסטניה למרות שאין בדמך את הנוגדנים הנבדקים והיות והנושא ארוך ומתעתע ואת חייבת להתחיל טיפול גם לפני אבחנה סופית כדי שהמחלה לא תחריף אני מציע שנשוחח בנושא ישירות.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס