מיאסטניה-כן או לא? לא ברור

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

06/10/2018 | 00:17 | מאת: ראובן

הנושא חוזר לעתים ואינני בטוח חד משמעית. לפני כעשור בערך בגיל 50 אובחנתי ע"י נוירולוגית כלוקה במיאסטניה אחרי תקופת ראייה כפולה שהקשתה מאד בזמן טיפול אנטי אפילפטי בטגרטול ופריזיום.נשלחתי לבדיקת נוגדני אצטיל-כולין והרמה היתה בערך פי 30 מהנורמה הגבוהה ביותר. הרופאה היתה משוכנעת במיאסטניה למרות שבדיקות הטגרטול היו גבוהות וחריגות ויכול לגרום בעיות ראייה.בסופו של דבר אושפזתי והטגרטול הוחלף ללמיקטל וכל בעיות הראייה נעלמו.בדיקות מאוחרות יותר הראו עדיין רמות חריגות מאד של נוגדני אצטיל כולין. נוירולוג אחר היה משוכנע שאין מיאסטניה אך לא יכול להסביר את הרמות,ושלישית גם הטילה ספק. בקיצור,עד היום לא בטוח-כן או לא. יש דרך בה אפשר לדעת בוודאות? תודה.

שלום אובן, 1. אתה חולה מיאסטניה . . . נקודה. . . . ע"ס בדיקת הנוגדנים לאצטילכולין. 2. אין לי מושג מה הן "בדיקות הטגרטול" 3. אין לי משג מהי תרופת "מיקטל". 4. אשמח להדריך אותך בנושא אם תיצור איתי קשר טלפוני (המספר נמצא באתר)

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס