פריצת דיסק L4-L5

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/07/2009 | 09:24 | מאת: זיו

דר' דוידוביץ שלום, לפני כ-10 שנים אובחנה אצלי פריצת דיסק בין חוליות L4 ל- L5. מאז חייתי בשלום עם המצב כאשר מדי פעם סובל מכאבי גב תחתון והקרנה של כאב ונימול לרגל שמאל. בשנה האחרונה סובל מהתקפי כאב חזקים מאד שעברו בעזרת סלקוקס 200 באדיבותו של דר' פול. לפני שבועיים החל התקף נוסף של כאב בגב התחתון שלא נפתר באמצעות כדור זה. ביקרתי אצל אורתופד (הראשון שהיה זמין), זה בדק ריפלקסים ותשובתו היתה "כל עוד אתה שולט על הסוגרים זה בסדר". שלל טיפול אלטרנטיבי "עוד שלושה חודשים זה יעבור לך בין אם תעשה דיקור/שיאצו/כרופרקטיקה וכו' או אם לא תעשה דבר. ביקשתי ממנו הפניה ל-CT/MRI חוזרת לראות אם משהו השתנה והוא סרב בכל תוקף ואמר שאני עומד ולכן מצבי מצוין. בפניה אל כירופרקט אמר כי עדיף שיהיה לי תילום מעודכן. אתמול החלו לי כאבים חדים ופיתאומיים עקב תנועות לא נכונות. שאלתי: האם יש טעם להתעקש על צילום נוסף ולפנות לחוות דעת נוספת?

ההפנייה להדמיה צריכה להתבסס על הסימפטומים והבדיקה הנוירולוגית, אשר בד"כ קובעים גם את הצורך בהתערבות ניתוחית. אין צורך להגיע לאי שליטה על סוגרים כדי לנתח (מה גם שמדובר במצב נדיר).אם חוות הדעת אינה משביעה את רצונך אז ודאי יש צורך לפנות לחוות דעת נוספת.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק