היצרות בתעלת עמוד שדרה ופריצות דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/07/2009 | 17:40 | מאת: ציפי

הנני בת 52 ובעת האחרונה קיבלתי תוצאות לבדיקת CT בעמוד שדרה מותני, להלן התוצאות: בחוליות L4-L5 ליסתזיס דרגה ראשונה ללא ליזיס (מה הכוונה? ); שינויים ניוונים בפצטים; בלט אנולוס אחורי עם לחץ על קדמת השק התקאלי; בחוליות L5-S1 בלט דיסק פורמינלי ימני עם לחץ על שורש L5 מימין. אציין כי הנני חשה כאבים עזים ברגל ימין, כמו כן הנני חולת סכרת ולב וכתוצאה מכך בבדיקת הMRI נמצא כי קיימת היצרות של עמוד השדרה ולכן הומלץ לי לעבור ניתוח לקיבוע החוליות. האם אתה הייתה נותן המלצה דומה?

לא הייתי ממליץ על קיבוע, הייתי מטפל בשיטה האנדוסקופית בבלט הדיסק הלוחץ על השורש הימני וגורם להקרנה לרגל ימין

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק