mri

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/05/2013 | 11:32 | מאת: יעלי

בדיקת mri עמוד שדרה צואר וגב תחתון בת 49 ברקע סוכרת וברוכיט ועודף שומן עקב נפילה עם מכה באזור הראש צואר נשלחתי ל mri מאז הנפילה כאבים בצואר שבחודש האחרון עברו ליד זרוע כתף אצבעות ידיים. וחוסר תחושה וזרמים ברגליים. כאבים כמעט ללא הפוגה והלרוב בצד השמאלי. להלן התוצאות: צואר: יישור הלורדוזוס הצוארי, סיגנל תקין ממח העצם של החוליות הצואריות. ללא תפיחות פרה-ספינליות. לימנטים all ו pll שמורים. לא נראת בצקת ברקמות הרכות. שינויים דיסקונים וניוונים: בגובה c3 c4: פרוטרוזה דיסקלית דיפוזית. מרכיב בנקבים משני הצדדים. אימפרסיה קידמית קלה בלבד על השק. בגובה c4 c5 פרוטרוזיה דיסקלית דיפוזית מרכיב בנקבים משני הצדדים. אימפרסיה קידמית קלה בלבד על השק. בגובה c5 c6 פרוטרוזיה דיסקלית דיפוזית עם מרכיב מוקדי פרה-סנטרלי שמאלי ומרכיב מוקדי בנקב ימין. אימפרסיה קדמית משמעותית על השק כך שרוחבו במרכזו 4 מ”מ .נקבים מוצרים משני הצדדים ע”י מרכיב דיסקלי.בגובה זה רושם להיפראינטנסיות מעטה בחוט מצד שמאל. בגובה c6 c7 פרוטרוזיה דיסקלית דפוזית ופרה-סנטרלית לשמאל, מרכיב בנקב השמאלי. קוטר קדמי אחורי מרבי של השק בגובה זה 6 מ”מ. נקב שמאלי מוצר, בשולי הבדיקה מעבר קרניו - צרביקלי תקין, לסיכום: שינויים דיסקוגנים כמפורט מלווים היצרות השק בגבהים c5 -c6 c6 -c7 בולטת יותר בגובה c5-c6. בשני גבהים אלו נראית גם הצרות של הנקבים. אחורית לגובה c5-c6 רושם לסיגנל היפראינטנסי בחוט משמאל. קיימת אפשרות של מלציה פוסט טראומטית, לקורלציה קלינית. יישור הלורדוזיס הצוארית כמפורט. בגובה המותני: מוקדים גרמיים מכילי שומן בגופי חוליות l1 ו d11, אבחנה מבדלת עיקרית של המנגיומות גרמיות. פרט לכל סיגנל תקין ממח העצם של החוליות המותניות. אין מסות פרה-ספינליות. ליגמנטחם all ו pll שמורים. בגובה l3-4 פרוטרוזיה דיסקלית דיפוזית עם מרכיב מרכזי, אימפרסיה קדמית מהותית על השק עם הצרות משמעותית שלו כך שקוטרו הקידמי המירבי בגובה זה 5 מ”מ. היפרטרופיה פצטלית וליגמנטרית. אין לחץ על שורשי העצבים במעברם בנקבים. בגובה l4-5 פרוטרוזיה דיסקלית דיפוזית, מרכיב מרכזי. היפרטרופיה פצטלית וליגמנטרית, אימפרסיה קדמית משמעותית על השק עם היצרות שלו שקוטרו הקדמי האחורי המירבי 4 מ”מ. אין לחץ על שורשי העצבים במעברם בנקבים. בגובה l5-s1 פרוטרוזיה דיסקלית דיפוזית ללא השפעה מהותית על השק או על הנקבים. קונוס מדולריס מסתיים בגוף חוליה l1/ פיזור השורשים בשק תקין. לסיכום: שינויים דיסקוגנים כמפורט, עם היצרות משמעותית של השק אחורית לגובה l3-4 ומשמעותית פחות אחורית לl4-5 השאר כמפורט. אודה לך אם תוכל ליעץ לי על פענוח וטיפול כרגע רק פיזותרפיה ומשככי כאבים שלא בדיוק עוזרים בתודה מראש יעל

לפי הפענוח ככל הנראה נחבלת בחוט השדרה, לא בטוח שניתוח יכול לעזור. כדאי שתבדקי באופן מסודר אצל נוירולוג או נוירוכירורג

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק