פריצת דיסק L5S1 עם לחץ על התעלה משמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

25/04/2013 | 18:49 | מאת: משה

שלום ד"ק, אני בן 32 סובל מכאבי גב כבר כשנה אך לא ברצף, היו פעמים במהלך השנה שהגב נתפס עם כאבי גב שהגבילו את תנועתי לשבוע כולל כאב המקרין למפרק ירך שמאל. יש לציין שאני מרבה בעבודתי לשבת על כסא שעות אך גם יוצא שאני מצטרך לעבוד פיזית ולהרים משקל. בד"כ אני בריא. לאחרונה היה לי גל של כאב גב ולאחר יומיים מהופעת הכאבים עשיתי פעילות ספורטיבית קלה ותוך כדי כך תפס אותי כאב עז ומשתק בגב התחתון ובמקום לשבת ולנוח נכנסתי לפאניקה והתחלתי ללכת ולרוץ, תוך כדי ריצה עם כאבים, כף רגל שמאל נרדמה באופן פתאומי. הלכתי לאורטופד שהפנה אותי בדחיפות לבי"ח. אושפזתי למשך כשבוע והסתבר שיש לי פריצת דיסק L5-S1 עם לחץ על התעלה משמאל. הצד השמאלי של כף רגל שמאל הוא עם חוסר תחושה ונימול, נמצא בבדיקה שכוח גס עליונים תקין וכוח גס תחתונים לא תקין.החזרים גידיים עליונים תקין והחזרים גידיים תחתונים לא תקין - לא הופק החזר אכילרי משמאל ויש לי צליעה קלה על רגל שמאל בהליכה על קצות האצבעות. נכון להיום אני מתקשה ללכת למרחק של מעל 100 מטר וחייב לשבת. הרופא אמר שעליי להמתין ולא לנתח,אולם אני מרגיש ירידה משמעותית באיכות החיים. וכאבי גב שלא מרפים. יש לי כאב גב שלא חולף כבר שבועיים עם הרדמות של כף רגל שמאל וחוסר תחושה.(פעם יותר ופעם פחות) השאלות הן : 1)האם ניתן/מומלץ לטפל בבעיה בניתוח זעיר פולשני(אנדוסקופי) או שזה מוקדם ועדיף לנסות לחזק את שרירי הגב ולהזרים דם כדי שהגוף יעשה את העבודה? 2)האם ניתוח אנדוסקופי יכול להעביר את תחושת הנימול וההרדמות של הצד השמאלי של כף רגל שמאל? ואת הכאב במפרק הירך?(שכנראה נובע מהפריצה) 3)האם אתה מכיר מקרים שבהם עם עבודה נכונה על הגוף תחושת הנימול חולפת והגוף מתאזן? 4)האם פיזיוטרפיה יכולה לעזור? 5)האם ניתן לעבור אצלך טיפול דרך קופת חולים מכבי?

איני מאמין שניתוח יעלים את הנימול ברגל. יש לבדוק ב MRI כמה פריצת הדיסק גדולה ולהחליט לפי זה. תמיד טוב לחזק שרירי גב תחתון.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק