צילום MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/02/2013 | 16:04 | מאת: נדב

לפני 8 שנים עברתי קיבוע בחוליות C1-C2. בחצי שנה אחרונה אני סובל מכאבים בלתי נסבלים בצווואר המקרין לכתפיים. ללא איכות חיים נורמלית בגלל חוסר בתיפקוד בשל הכאבים העזים לכל שעות היום. בצילום ה-MRI מופיע: פרטים קליניים: כאבי צוואר. ברקע לאחר ניתוח בעמוד השדרה הצווארי וקיבוע. ברקע CP מודגמים השינויים הניכרים באזור המעבר הקרניו-צרביקלי עם אנומליה ורטברלית בגובה הדנס נוטה לאחור. .C1 היצרות ניכרת של אזור המעבר הקרניו-צרביקלי עם לחץ משמעותי על החוט באזור המעבר הקרניו-צרביקלי כאשר באזור זה החוט הינו צר מאוד עד לכדי כ 2- מ"מ עם שינוי היפראינטנסי בתוכו המתאים לשינוי מיאלופתי . ברקע מצב לאחר ניתוח צווארי. סימני למינקטומיה. C2-3 בגובה בשאר הגבהים מודגם מבנה צר של התעלה עם שינוי היפראינטנסי קל בחוט הצווארי לכל אורכו. בסיכום: עם סימני לחץ ניכרים על החוט C1-C2 היצרות ניכרת באזור המעבר הקרניו-צרביקלי ובגובה הצווארי ושינוי מיאלופתי תרופות משככות כאבים לא מועילות, האם יש מקום להתערבות כירוגית להורדת הלחץ ? או טיפול אחר ? אודה על משוב.

נראה שניתוח לא נמנע במצב המתואר. ככל הנראה יש צורך בהתערבות בהקדם.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק