ניתוח אנדוסקופי- מתי אי אפשר?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/01/2013 | 16:37 | מאת: אלון

שלום, מהן ההגבלות לניתוח שכזה במקרה של פריצת דיסק והצרות תעלת השדרה. מתי פציינט אינו מתאים לניתוח הנ"ל? כמו כן מהם היתרונות והחסרונות של ההליך על פני הדרך הקונבציונלית? תודה אלון

ההגבלות של ניתוח אנדוסקופי הוא של המנתח בד"כ, אם אין אי יציבות קלינית (כאבי גב מרכזיים בעיקר בשינויי תנוחה) של עמוד השדרה ניתן לבצע אנדוסקופי. תמיד אפשר לעבור מאנדוסקופי לקונוונציונאלי, ההיפך (בעיקר אם כלל קיבוע) בד"כ קשה יותר.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק