לקיחת סטרואידים עד הניתוח- האם כדאי?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

25/01/2013 | 21:22 | מאת: אלון

שלום, אובחנה אצלי פריצת דיסק צווארית עם הצרות קשה בתעלת חוט השדרה ו cervical myelopathy- הומלץ לי על ניתוח ACDF בגישה קדמית. הומלץ לי ע"י הנוירולוג על שימוש בסטרואידים מסוג prednisone במינון הולך ויורד עד הניתוח (בעוד כחודש): 60 מ"ג 40 מ"ג 20 מ"ג וכך הלאה. מצד שני הרופא המנתח אמר שאפשר לוותר עליהם. הבנתי שיש לא מעט תופעות לוואי ושהם אינם בריאים. אציין שאיני סובל מכאבים אלא מעוויתות שרירים קלות לא רצוניות שאינן מפריעות לתפקוד. האם כדאי לקחת את הסטרואידים? בתודה רבה, אלון

תלך עם המנתח, אם התופעות הנוירולוגיות לא קשות ומצבך אינו מתדרדר, אז ניתן לוותר. אם תהיה החמרה נוירולוגית ניתן לשקול לקחת אותם.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק