פריצת דיסק והתעמלות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/01/2013 | 20:01 | מאת: שי-לי

האם מותר לרוץ עם בקע (פריצה) בדיסק בעמ"ש? חוליות s1-l5? מה הסכנה בריצה ? מה לגבי הליכות? מאוד קשה לי גם זה וגם זה אבל אני כבר 3 חודשים בקושי מתפקדת ואני רוצה לחזור לחיי השגרה.. מה מותר לעשות וממה כדאי להימנע מבחינת פעילות גופנית/התעמלות? כמו כן ב-MRI גילו לי לחץ על מוצא השורש האם זה משהו שיכול לעבור מעצמו עם הזמן או דווקא להיות יותר גרוע עד כדי כך שהעצב ייזוק? אני בחורה בת 29. תודה.

ריצה יכולה להגביר הלחץ בדיסק ולהחמיר את פריצתו. עדיף הליכה ויותר שחייה והתעמלות לחיזוק שרירי הגב התחתון.כל עוד אין בעייה נוירולוגית יש להמתין ולהבדק שוב בעוד מספר חודשים או לפי הצורך.

16/01/2013 | 09:39 | מאת: שי-לי

סליחה לא הבנתי, פריצת דיסק יכולה לעבור? כי מה שהאורטופד שהלכתי אליו אמר לי זה שזה לא משהו שעובר, כי ברגע שהדיסק יצא החוצה אין שום דבר שיכול להחזיר אותו. אז אתה יכול להסביר לי בבקשה מה הכוונה להיבדק אחרי כמה חודשים? אם זה אומר שיכול להיות שהפריצה תעבור מעצמה זה מאוד ישמח אותי לשמוע..

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק