אבחון תוצאת ct כי אין תור לאורתופד

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

23/09/2020 | 19:33 | מאת: שימי

היי כאבים עזים בשבוע האחרון באיזור שיכמה שמאלית בקירוב לעמוד שדרה לא עוזר שום משכחי כאבים. כרגע מטופל במורפיום וממתין לתור רחוק לאורתופד התוויה קלינית: כאבים. ממצאים: הודגמה סקוליוזיס קלה קמורה ימינה. גובה גופי החוליות שמור. הודגמה היצרות קלה של המרווח הבין חולייתי בגובה C6-C5. זיזים ניווניים קדמיים קטנים בגובה C7-C6, C6-C5, C5-C4 ואחוריים קטנים בגובה C6-C5. שינויים ארטרוטיים במפרק האטלנטו-אודונטלי. אין עדות לסטנוזיס ספינלית. הנקבים הנוירלים הודגמו מוצרים בגובה C6-C5. שינויים ארטרוטיים קלים במפרקים הפצטליים והאונקו-ורטברליים. בקע דיסקלי מרכזי בינוני בגובה C6-C5, C5-C4, C4-C3, C3-C2 ו-C7-C6.הודגמה אבן גדולה כ-2 ס"מ באזור תת-לסתי מימין ============================================================ להלן ממצאי בדיקת CT ע"ש הגבי התוויה קלינית: כאבים. ממצאים: הודגמה סקוליוזיס מינימלית קמורה שמאלה. שינויים אוסטאופורוטיים לאורך ע"ש הגבי. איבוד גובה מינימלי של גוף החוליה D9. שינויים ניווניים עם וואקום פנומן במרווח הבין חולייתי בגובה D10-D9. זיזים ניווניים קדמיים וצדדיים בינוניים עם גשרים ביניהם לאורך ע"ש הגבי. אין עדות לסטנוזיס ספינלית. הנקבים הנוירליים ללא היצרויות. המפרקים הפצטליים הודגמו שמורים. אין עדות לבקעים דיסקליים לאורך ע"ש הגבי. הודגמו בולות מרובות בפסגות

הממצאים בעמוד השדרה אינם חמורים אך יתכן וגורמים לכאב בשכמה. בכל מקרה תראה גם רופא א.א.ג לגבי הממצא מתחת ללסת.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק