כאבים וצילום

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

05/02/2020 | 19:51 | מאת: akh

שלום דר', אני בת 32, מיזה שנתיים אני סובלת מכאבי גב תחתון, מותניים וכל איזור האגן, לאחרונה חלה החמרה בכאבים. ביצעתי צילום רנטגן. צילום אגן ופרקי ירכיים ועמוד שדרה מותני סקרלי: פענוח בשנת 2018 - שינויים OA בשני פרקים אילאוסקרלים צילום זהה פענוח מהיום: שינויים ספונדילוטיים L4-S1 מוקד סקלרוטי בפוביס משמאל- לקורולציה עם מיפוי עצמות בפענוח נראה שלא בוצעה השוואה. 1. האם הפענוח הקודם קשור לפענוח של עכשיו או ממצאים שונים, תוצאה של החמרת שחיקה? 2. שינויים ספונדילוטיים L4-S1 - גורם לכאבים שתיארתי? 3. מהו מוקד סקלרוטי בפוביס - גורם לכאבים? אודה על הסבר הפענוח ומשמעותו. תודה.

יתכן בהחלט שהשינויים הניווניים גורמים לכאב. ממליץ על המשך ברור עם US או CT בטן-אגן.

09/02/2020 | 18:09 | מאת: שני

שלום ד"ר, תודה על תשובתך. האם שינויים OA בשני פרקים אילאוסקרלים ושינויים ספונדילוטיים L4-S1 שני הפענוחים נחשבים לשחיקת מפרקים? תודה.

שינויים ניווניים דלקתיים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק