פריצת דיסק צווארית מורחבת

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/06/2019 | 23:29 | מאת: שרון

שלום רב, הנני בת 51 ללא עבר של בעיות עמוד שידרה. לאחרונה אובחנתי עם פריצת דיסק צווארית מורחבת והנני סובלת מכאבים עצומים ויד ימין רדומה ומתקשחת. קיבלתי טיפול תרופתי של: ליריקה, טרגין, אוקסיקלוד, אטופן. הטיפול התרופתי עוזר במידה חלקית לכאבים. כמו כן קיבלתי הנחייה לא לעשות אף טיפול ולא להרבות לנוע מחשש להעצמת הנזק. שאלותיי: 1. מה הפרוגנוזה של פריצת דיסק צווארית מורחבת? 2. האם יש טיפולים שכן יוכלו להפחית את פריצת הדיסק? 3. האם נכון במצבי לשקול ניתוח? 4. האם טיפול הידרותראפיה עלול להזיק? 5. נאמר לי כי כנראה שיש דלקת שמחריפה את המצב? האם כשהדלקת תעבור תהיה הקלה? 6. האם יש חזרה לחיים תקינים ממצב זה?

אם את סובלת מהיד תקופה של יורת מ 3-4 חודשים ללא הקלה יש לשקול ניתוח להסרת הלחץ מהעצב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק