הזרקה פאצטרית לומברית L4-5-S1

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/02/2019 | 20:59 | מאת: יוסי גולדשטיין

שלום, אובחנתי ב CT עם מספר פריצות דיסק ומספר בלטים. לפני כשבועיים כאבי תופת בגב התחתון לא הייתי מסוגל לעמוד מבלי להישען על משהו. מאז חלפו שבועיים אני יכול ללכת זקוף, הכאבים פחתו בצורה ניכרת אך לא חלפו. במרפאת כאב הפנו אותי ל הזרקה פאצטרית לומברית L4-5-S1. אודה לקבלת הסבר מה מהות הטיפול הזה? האם זה מרפא או רק מטפל בכאב ? האם יש סיכונים מהותיים בטיפול ? ואם כן מה הם ? תודה תודה,

חלק מהסיבות לכאבי גב הוא ניוון של החיבורים בין החוליות או פצטות. בנסיון לשכך את הכאב ניתן לבצע הזרקצ סטרואידים או טיפול בגלי רדיו לעצבוב של המפרקים. אין שום טיפול שמרפא גב אך יכולות להיות מחלות ניווניות של הגב שלא מייצרות כאב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק