בקע דיסק ,מחייב ניתוח?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

07/08/2017 | 21:14 | מאת: לירן

שלום רב . בצעתי mri ולהלן הסיכום: 4-C3 : בקע דיסקלי קטן מרכזי עם אימפרסיה קלה על השק ועל החוט. ללא הצרות של התעלה הספינאלית וללא עדות להצרויות של התעלות הנוירופורמינליות. C5-C4 : בקע דיסקלי קטן מרכזי עם אימפרסיה קלה על השק ועל החוט. כמו כן נצפה עיבוי קל של ליגמנטום פלבום. ללא הצרות משמעותית של התעלה הספינאלית והצרות מתונה של התעלה הנוירופורמינלית משמאל ללא לחץ משמעותי על השורש. C6-C5 : נצפה בקע דיסקלי גדול מרכזי עם לחץ ניכר על השק ועל החוט והיפרטרופיה בולטת של הליגמנטום פלבום. נצפים סימני מלציה עדינים דיפוזים בחוט בגובה זה. כמו כן הצרויות של התעלות הנוירופורמינליות דו"צ על ידי שינויים ספונדילוטיים במפרקים האונקו-ורטברלים, בולט יותר מצד ימין עם לחץ על השורש. C7-C6 : בלט דיסק משיק לשק מלווה בהיפרטרופיה של הליגמנטום פלבום. ללא הצרות משמעותית של התעלה הספינאלית או של התעלות הנוירופורמינליות. האם מצבי מחייב ניתוח או האם ישנה אפשרות עדיין לטיפול שמרני כלשהי

מצבך נראה שמצדיק ניתוח על פי התאור. אבחנות והמלצות מדוייקות יותר אחרי בדיקה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק