עמוד שדרה צווארי ומותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

07/06/2017 | 17:10 | מאת: אבי

MRI צווארי ומותני עמוד שדרה שלום רב ד״ר. לאחר תאונת דרכים קשה ,שאלתי היא מה הפירוש עיבוי של הרצועה הרוחבית c1-2 קומפלקס דיסק-אוסטיאאופיס עם איפרסיה קלה על שק הטקאלי היצרות קלה של הנקבים c-3-4 אותו דבר היצרות קלה של הנקב הימני c-4-5 אותו דבר היצרות קלה של הנקב הימני perineural cyst מימין c-5-6 אותו דבר היצרות קלה של הנקב השמאלי c-6-7 , ובלטי דיסק קל l-4-5 היפרטרופיה פצטלית היצרות קלה של הנקב הימני ללא לחץ שורשי l-5-s-1 בברכה אבי

הממצאים יכולים להתאים למצב אחרי ת"ד. כולל עיבוי רצועות , זיזים ובלטי דיסק. השאלה מה הסימפטומים?

12/06/2017 | 00:25 | מאת: אבי

תודה על תשובתך ד״ר לגבי הסימפטומים אני סובל רדיקולפטיה בחוליות הגב המותני ובצווארי רדימות נימול וחוסר תחושות ברגליים וידיים ייתר בצד ימין כאבים בצוואר וכאבים עזים בעמוד שדרה מותני קם בבוקר עם נוקשות בגב מוגבל בתנועות הצוואר והגב אחיזת חפצים בידיים פחתה מרגיש את זה שאני מוציא בקבוק מים מזכוכית מהמקרר וכשאני שוטף סיימתי טיפולי פיזוטרפיה ללא השגת מטרות ,רמת כאב מ 0 עד 10 = 10 מדידה תפקודית בטווח של 100-0 = 38 אודה לך על תשובתך בברכה אבי.

הממצאים (הדווח) אינם מרשימים. כדאי שתבצע EMG ושתבוא להבדק.

14/06/2017 | 21:51 | מאת: אבי

תודה על תשובתך ד״ר כן יש לציין כי עשיתי בדיקת EMG לפני חצי שנה גפיים עליונות h reflex התקבל ארוך דו צדדית , חביון הולכה לעצב הקסילאריס התקבל ארוך מימין לסיכום רדיקולופטיה בגובה c_6-7 דו צדדית ו c -5 מימין גפיים תחתונות : תשובת f התקבלו ארוכות לעצב הפרונאליס הימני ,בדרגה פחותה לטיביאליס הימני לסיכום : רדיקולופטיה בגובה l-5 מימין ו- s-1 מימין בדרגה קלה אין עדות לנוירופטיה דיסטאלית. בבדיקה הזו שכחו לציין לגבי h reflex אשמח לבוא להיבדק האם עליי לערוך בדיקת EMG חוזרת מאחר שעברה חצי שנה

יש מצב, מאחר וככל הנראה אין מקום לניתוח בעמוד השדרה תוכל להמשיך מעקב אצל נוירולוג או אצל מומחה לעצבים היקפיים כמו פרופסור רוחקינד.

19/06/2017 | 08:22 | מאת: אבי

תודה רבה על תשובותיך ד״ר

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק