פענוח והשלכות
דיון מתוך פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח
ראה הודעתי מיום 6.6 ,היינו בייעוץ אצל נוירוכירורג,על פי MRI הוא טוען שלדעתו צריך לחשוב על שאנט כי יש איזור צ'סטי שמלא בנוזל בגודל 5 סמ ,כמו כן חדרים מורחבים בינוני. לעומת זאת אפשר להגיד שמיום הניתוח שהיה באגוסט 08 היתה התאוששות קוגנטיבית כלשהי.אי אפשר להגיד שיש נסיגה כרגע .האם תוכל לעיין במה שכתבתי אז ולהגיב?תודה האם לדעתך פגיעה מוחית שכזו מאפשרת שיקום של האדם?
שרה, לא הבנתי על מה רצית שאגיב. ה MRI כשלעצמו אינו מלמד על פוטנציאל השיקום לאחר חבלת ראש. הדבר תלוי בעיקר בחסר הנוירולוגי, גיל אישיות לפני הפגיעה ומערכת תמיכה.
שאלתי היא האם על פי המימצא באם אר איי הפגיעה היא בלתי הפיכה? מתי מחליטים שצריך שאנט? 2 רופאים ראו את הצילום לשניהם דיעות הפוכות.אחד אומר שאנט השני אומר הכל בסדר לא צריך שאנט.האם זה עיניין של גישה טיפולית או דבר הכרחי?מתי יודעים שהמצב מסוכן?