תאומים

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

21/09/2015 | 14:25 | מאת: אוראל

הייי אני לאחר IVF עם 2 שקי הריון. שנצפה בהם דופק בשבוע 6 בשניהם. וגם בשבוע 7. אתמול עשיתי U.S שרק בשק עליון יש דופק ותואם לשבוע שאני נמצאת בו 9 והשק ה2 תואם פחות 2 ימים . ללא דופק. מה יכולה להיות הסיבה? ושאלתי היא בעיקר מה ההשלכות של זה על ההמשך? ועל העובר ה2? תודה מראש

03/10/2015 | 21:41 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאוראל שלום רב, ראשית, יש לחזור על בדיקת האולטרסאונד בעוד מספר ימים כדי לוודא אם אכן העובר השני הוא עם דופק או בלעדיו. במידה ומדובר בהפלה נדחית של העובר השני יש לצפות שהוא ייספג בהדרגה ואילו העובר הראשון ימשיך להתפתח כתיקונו עד למועד הלידה המוצלחת. ספיגת העובר השני לא תגרום שום נזק להמשך ההתפתחות של העובר הראשון. יש לציין שלפרקים תהליך הספיגה כרוך בדימום קל. בכל מקרה יש להיות במעקב צמוד ע"י רופא נשים מטפל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות