תוספים בהריון מהפריה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

31/07/2013 | 16:36 | מאת: אפרת

שלום פרופ' פלדברג, אני בת 41, בהריון ראשון ותקין, 6w3d , לאחר טיפול ראשון של IVF שאלתי היא האם בגלל גילי ובגלל שאין לי הריון קודם להסתמך עליו, היית ממליץ לי להעלות את המינון של החומצה הפולית מ-400 מק"ג ל-5 מ"ג ? ועוד שאלה- מאיזה שלב מומלץ לקחת ברזל? אני לוקחת ברזל 30 מ"ג כי ההמוגלובין שלי היה לפני השאיבה 11.9 והוא עלה בבדיקה האחרונה ל12.9 תודה רבה :) אפרת

13/08/2013 | 18:47 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאפרת שלום רב, אכן את צודקת שרצוי במקרה שלך לעבור לריכוז של חומצה פולית של 5 מ"ג לכדור. בשלב זה של ההריון נטילת כדור ברזל המכיל 30 מ"ג הינו מספיק אך ייתכן ובהמשך תצטרכי לעלות במינון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות