טרומבוציטוזיס

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

08/07/2013 | 17:56 | מאת: מיטל

שלוטם רב, אני פטיפולי פרויות. הריון קודם אחרי החזרה הסתיים בשבוע 8. אני במעקב אצל המטולוג עקב טרומבוציטוזיס כבר 13 שנה, ללא תרופות. עשיתי בדיקות קרשיות ופרט לפאקטור 8 הכל היה תקין מהן הבדיקות שיש לעשות בכדי להמליץ על לקיחת קלקסאן או כל חומר מדלל אחר. האם יש בדיקות גנטיות שעלי לעשות? תודה

09/07/2013 | 19:55 | מאת: פרופ' דב פלדברג

למיטל שלום רב, האינדיקציה לטיפול בקלקסן במצבים של קרישיות יתר מותווית בדר"כ ע"י ההמטולוגים. לדעתי מומלץ לעבור ייעוץ גנטי לאור ההפרעה בפקטור 8 לגבי המשך ביצוע בדיקות גנטיות נוספות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות