IVIG - קליטה ושמירה על ההריון.

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

28/06/2013 | 10:31 | מאת: משתוקקת לילד

שלום רב, אני כמעט בת 53 - עדיין ללא ילד, במסלול תרומת בצית. בתרומה הראשונה - הריתי והפלתי בשבוע 6 מאז - 6 השתלות נוספות של עוברים ועדיין אין קליטה. מקבלת תמיכה הורמונלית, הרירית מגיעה ל : 8 - רחם תקין. מקבלת גם זריקות קלקסן 60mg ברקע: פיברומיאלגיה + CFS (עייפות כרונית), שקיעת דם מוחשת - כרונית ובעלייה ... הגיע עד ל: 64 (!), CRP = 1 (הנורמה: 0-0-5), ו- C4 גם כן גבוה = מעל 60 ... השאלה: האם עירוי IVIG יסייע לי בקליטה להריון ובשמירה עד ללידה ? אני יודעת שניתן גם במקרים של CFS שיש לי ... עלי לציין, כי יש לי תחושה חזקה שהגלוטן הוא הגורם אצלי לדלקתיות (!), בשבועות האחרונים נמנעתי מגלוטן ומ'מזון' מהחי (אכלתי בעיקר פירות) ו- ש.ד. שלי ירדה ב'ה והגיע ל- 54 ... (הנורמה: 0-20). שאר הבדיקות שבצעתי כולל: RF , בנס ג'ונס ועוד - ב'ה תקינות. אשמח ואודה לדעתך המלומדת. בתודה מראש.

29/06/2013 | 21:21 | מאת: פרופ' דב פלדברג

שלום רב, השאלה של מתן IVIG הינה מאוד מורכבת ולדעתי עלייך להתייעץ עם המטולוג וראומטולוג. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות