דימום מסיבי שבוע 8

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

25/06/2013 | 09:35 | מאת: עירית

שלום רב, אני בתחילת שבוע 8 עם תאומים משתי ביציות שהוחזרו ב- 19/05/13. אתמול בצהריים התחיל דימום רציני (רק נוזל ללא חלקים) עם כאבי בטן תחתונה שהמשיכו עד היום לפנות בוקר. עברתי אתמול בצהריים א.ס. נצפה דופק * 2 ואצל אחד העוברים יש היפרדות של השליה. הרופא הוסיף לתמיכה הקיימת (כרינון+אסטרופין) גם זריקות וציווה על מנוחה. 1) האם השליה עדיין יכולה לשקם את עצמה במצב כזה? 2) האם יש עוד מה לעשות? 3) האם מדובר במנוחה במיטה מבלי לעשות דבר מלבד דברים הכרחיים? תודה רבה מראש.

25/06/2013 | 20:19 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לעירית שלום רב, מנוחה הינה חלק אינטגרלי של מצב בו יש הפרדות של שליה בהריון צעיר. הזריקות שאת מקבלת עשויות לתרום להחלמה מהירה יותר במצב זה. מנוחה הינה מנוחה מוחלטת עם ירידה לשירותים, אוכל ומקלחת בלבד. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

27/06/2013 | 08:20 | מאת: עירית

קודם כל תודה. הדימום אומנם פסק אך ביצעתי אתמול בדיקה חוזרת אחרי שלפני יומיים נראו 2 שקי הריון עם שני עוברים ודופק. כעת "נראה שק אחד עם עובר ודופק. מאחורי שק ההריון נראית המטומה 10*24 מ"מ". 1) האם יש סיכוי שהעובר השני מסתתר מאחורי הראשון ולכן הטכנאית לא ראתה אותו כי היא אמרה שזה מוזר שהיא לא רואה לפחות שק הריון? 2) מה זה המטומה והאם זה מסכן את העובר שכן ראו? תודה

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות