עיכוב מחזור אחרי קבל אסטרופם כמחזור טיפול דמה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

16/05/2012 | 10:46 | מאת: אורטל

שלום פרופסור. בת 28 לאחר יותר מ10 טיפולי הפריה ללא הצלחה כנראה בעיית ביצית. כעת נמצאת בתהליך תרומת ביצית בקייב (דרך אסותא). ב10/04 וסת אחרונה- נתנו לי מחזור טיפול דמה באסטרופם על מנת לוודא שהרירית מתעבה. לקחתי במשך 12 ימים 3 אסטרופם ביום. הרירית אכן הגיעה ל8 תלת שכבתית. העיניין הוא שמאז לא קילבתי מחזור. חייבת לציין שמעולם (בכל הטיפולים מעולם לא איחר לי המחזור אפילו ביום אחד. מאחר ומודעת לעובדה שאיניני יכולה להרות באופן טיבעי. האם יתכן שהאסטרופם מעכב מחזור?

19/05/2012 | 13:19 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאורטל שלומות, אכן כן, האסטרופם יכול לעכב מחזור. יחד עם זאת, מאחר ואין דברים אבסולוטיים, מומלץ לבצע בדיקת דם להריון ובמידה והינה שלילית לגשת לרופא הנשים המטפל כדי לקבל כדורים לזירוז המחזור. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות