טיפולים בגיל 40 וחצי

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

04/12/2018 | 10:09 | מאת: אירה

בת 40.6, ללא ביוץ טבעי. בעבר הריתי לאחר הזרעות וטיפול במנוגון (2 הריונות, אחר מהם תאומים, הצלחה בהזרעה ראשונה בשני המקרים). הריון אחרון לפני 8 שנים. לקראת טיפול שלישי (טיפול ראשון שאיבה והפרייה של 2 עוברים והחזרת עובר אחד, טיפול שני החזרת עובר מוקפא). הטיפול הקרוב המתוכנן הוא שאיבה והחזרה. האם יש דרך למקסם את הטיפול הקרוב לאור גילי? יש המלצה מיוחדת (למשל פיפל או משהו אחר?) תודה

12/12/2018 | 20:46 | מאת: פרופ' משיח שלמה

כדאי לשקול הגדל מימון ההורמונים כדי לנסות להפיק יותר ביציות. אני חסיד של ה-פיפל וסבור שהוא מעלה את סיכויי ההשרשה. עם זאת צריך לדעת שעיקר ההצלחה תלויה בטיב העוברים.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות