פרופיל הורמונלי ותרומת ביצית

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

12/10/2017 | 11:44 | מאת: רות

ד"ר שלום, רקע: בת 47, ללא ילדים (בגלל בעיית פוריות אצל בן הזוג), בשנתיים האחרונות מקבלת וסת פעם בחצי שנה עד שנה. עומדת לקראת תרומת ביצית (עם בן זוג חדש). בדיקת פרופיל הורמונלי שנלקחה ביום השלישי לדימום קל (שלא ברור אם הוא אכן דימום וסתי) התקבלו התוצאות הבאות. אשמח להבין את משמעותן. האם הן מעידות על מנופאוזה מוחלטת או שעדיין טרום ? אם אכן מנופאוזה מוחלטת, מה יכול להיות מקור הדימום ? האם הפרופיל ההורמונלי הזה עשוי להשפיע לטובה\לרעה על סיכויי הצלחה בהריון עם תרומת ביצית ? • ESTRADIOL(E2) 93.02 PMOL/L • ‎FSH 34.60 MIU/ML • ‎LH 17.41 MIU/ML • ‎PROGESTERONE 0.47 NMOL/L המון תודה מראש !

12/10/2017 | 13:51 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לרות שלום רב, לפי הנתונים שמסרת את נמצאת בתהליך של מנופאוזה מוחלטת. הדימומים הנדירים יכולים להתרחש בגלל שינויים הורמונליים, האופייניים לגיל זה. במידה ודגימת הרירית הרחמית הינה תקינה אין להם שום משמעות קלינית. בנוסף, אין השפעה למצב שתיארת על אחוזי ההצלחה מטיפולים בתרומת ביצית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות