לידה טבעית עם שרירים חלשים???

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

19/10/2009 | 23:46 | מאת: תמר

אני שוקלת אפשרות של לידה טבעית ופעילה, בכריעה, אך אני חוששת שאינני מספיק חזקה ללידה כזאת. אפילו כשאני בשירותים אני נעזרת באצבעות כדי להתרוקן- זה נשמע ממש מוזר אך איך שהוא התרגלתי לעשות זאת, מספר שנים- אני מכניסה את האגודל לנרתיק ובעזרתו אני דוחפת את הצואה לפי הטבעת. מאז שנכנסתי להריון אני ממש משתדלת להמנע מכך ולהתפנות באופן טבעי, ללא האגודל אבל די קשה לי לדחוף את הצואה, מבחינת שרירי הבטן (בלי קשר יש לי עצירות מתחילת ההריון) . אני מנסה להתחזק ואף התחלתי לתרגל יוגה לנשים בהריון. האם אני מסוגלת ללדת באופן טבעי? נראה לי שאולי דפקתי את המערכת שלי באופן בלתי הפיך... האם בדרך התרוקנות בעייתית זו אני הורסת ומחלישה את רצפת האגן שלי? המון תודה מראש

20/10/2009 | 17:08 | מאת: רינה שחר

תמר שלום יש לפי התאור שלך שני דברים העניין של חולשת שרירים שהסיבה אינה ברורה וכדאי לברר זאת דרך הרופא המטפל שלך. העניין של עצירות בהריון אכן מתגבר אך אצלך קיימת בעיה לפני נראה לי שגם צריך ללכת לרופא.לגבי תנוחת הלידה כדאי להגיע ללידה ולהחליט מה מתאים לך.מה שנראה לי אולי כן לחזק את השרירים.

מנהל פורום לידה טבעית