האם אפשר ללדת בתנוחת כריעה גם ללא הכנה מוקדמת?

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

16/07/2009 | 11:48 | מאת: רונית

שלום רב! זהו הריוני השלישי, בעבר ילדתי במיטה הרגילה פעם עם אפידורל ופעם ללא. רציתי ללדת הפעם בתנוחת כריעה. האם אפשר ללדת כך גם ללא קורס הכנה או מלווה? כלומר להגיע לביה"ח ולהגיד למיילדת שאני מעוניינת בלידה מסוג כזה.

16/07/2009 | 14:29 | מאת: רינה שחר

ניתן ללדת בכריעה גם אם לא עברת קורס או אין איתך מלווה בהצלחה.

20/07/2009 | 10:38 | מאת: נעה

היי רונית, אני ילדתי בלידה טבעית ללא אפידורל בתל השומר. בקשתי מראש מהמיילדת ללדת בכריעה או בכל תנוחה אחרת נוחה יותר מאשר בשכיבה. נענתי בשלילה בטענה שאני מחוייבת להיות מחוברת למוניטור. מיותר לציין שאין להם מוניטור נייד, מה שהיה מאפשר גמישות בתנוחת הלידה. בקיצור, אני מציעה לך לברר מראש את העניין עם בית החולים שאת מתכוונת ללדת בו.

30/08/2009 | 21:48 | מאת: איילת

רונית שלום, לפני הכל, גם אם בית החולים מעודד לידות פיזיולוגיות ותוכלי אפילו לקבל ליווי של מיילדת באוריינטציה טבעית ואולי תסתייעי גם בדולה, את צריכה לבדוק האם בכלל יש באפשרותך הפיזית האלמנטרית ללדת באופן שכזה. לרוב, אורח החיים המודרני שאשה מנהלת הוא כזה שאינו בהכרח מתאים לפנטזיה הזו. אם בעבר נשים היו מלקטות, עובדות בשדה וכמובן גם ניזונות מאוכל עתיר בסיבים, מינרלים וויטמינים, הרי שהיום נשים יושבות מול מסך מחשב, מזינות את גופן באופן לא מאוזן ובריא וגם לא תמיד מפעילות את גופן בצורה מגמישה ומשמרת. אפשר ורצוי לשאוף ללידה פיזיולוגית (טבעית) ללא משככי כאבים, כאשר צריך לקחת בחשבון נתון מאד חשוב (ויש עוד הרבה ואותם כדאי ללמוד בקורס הכנה ללידה טבעית, אפילו אם זה למטרת רענון בלבד. בכלל, ידע הוא כוח וזה רק מוסיף לתחושת הבטחון והנינוחות כשאנחנו יודעות דברים. בכל מקרה, צריך לנהוג באחריות גם כשיודעים...) - יש להשאר בתנוחות זקופות ולהניע את האגן בסיבובים במרבית הזמן של תהליך הלידה. מומלץ במיוחד במהלך הצירים (כלומר, עד פתיחה של 10 ס"מ) אבל אפשר וגם נכון להמשיך גם במהלך צירי הלחץ (כלומר בשלב יציאת התינוק). תנוחות זקופות כוללות בין השאר עמידה על שש, עמידת חזה-ברכיים (בדומה לשש רק בהשענות קדימה. אפשר על כדור פיזיו או על כריות על מיטה) וכמובן בעמידה או בכריעה תלויה (אפשר להיעזר בכן מיוחד שיש במרבית בתי החולים בארץ ואפשר לבקש מהמילדת לחבר אותו). דבר נוסף שיש לקחת בחשבון לגבי כריעה - למי שאינה מורגלת בתנוחה זו (למשל, מתרגול יוגה) ו/או שאורח חייה אינו תואם את המציאות הזו, הסיכויים לקרעים בפרינאום גדולים יותר בלידת בתנוחה זו (בשלב יציאת התינוק בלבד) ועל כן עדיף להמנע. בברכת לידה טובה ומעצימה איילת להב "עולם ומלואו" מדריכה, תומכת ומלווה בהריון,בלידה ולאחריה

18/11/2009 | 16:29 | מאת: רות עוז שלם

מצטרפת לנעה ואיילת, הן שתיהן התייחסו לדברים נכונים: 1. את תחליטי שאת רוצה, השאלה אם יהייה לך שיתוף פעולה מהצוות? מישהי כמו רינה שיודעת כיצד לעזור לך, תדע מה לעשות ותלך איתך, זה לא גורף. 2. הכושר היומיומי שלנו וההתנהלות שלנו לא כבעבר מגבילים את היכולות שלנו ללדת כבעבר בהמשך לכל דברי החכמה שאיילת רשמה, לכן במקרים אלה, אם אין לך סיוע צמוד בלידה, עזרה בתנועתיות, במהלך הצירים, בנשימות כדאי שתהייה לך הכנה טובה. סיוע יכול להתקבל מדולה או ממיילדת עם אוריינטציה טבעית. שיהייה לך בהצלחה רות עוז שלם מנהלת מרכז גוף שלם להריון, לידה ותינוקות בגבעת שמואל תומכת לידה ומנחת סדנאות בטן ורצפת אגן לאחר הלידה www.gufshalem.com

מנהל פורום לידה טבעית