אחרי ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

06/02/2014 | 18:48 | מאת: זוהר

שלום רב, אני אחרי ניתוח קיסרי (לפני 5 שנים) לידת תאומים (לא חירום בגללי, אלא אחד העוברים היה IUGR) אני בשבוע 38 עם עובר אחד, והייתי רוצה ללדת טבעי. בהערכת משקל היום ראו שהעובר שוקל 3.500 . השאלה שלי האם יש משקל מסוים שמעבר למשקל מסוים של העובר אוטומטית עושים ניתוח קיסרי? או שאני בעיקרון יכולה ללדת טבעי בלי קשר להערכת המשקל של העובר? בתודה זוהר

זוהר שלום באופן עקרוני לא עושים אוטומטית ניתוח קיסרי ליולדת עם ניתוח קיסרי אחד בעברה, אלא נותנים לה את האפשרות ללדת בלידה נרתיקית. כמובן דנים בכל מקרה לגופו.תלוי האם יש גורמי סיכון נוספים, או תלונות של כאבים באיזור הצלקת, תינוק גדול סביב 4000-4500 תלוי אם יש סכרת הריונית או לא. בעקרון הגישה שלנו לאפשר לידות רגילות. בהצלחה שוש

30/04/2016 | 14:20 | מאת: יעל רותם

ממליצה לך לחפש ברשת חומר על לידת ויבק. זה בהחלט אפשרי!

מנהל פורום לידה טבעית