מניעת סימני מתיחה בהריון

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

06/08/2013 | 17:42 | מאת: תמר

שלום אני בהריון ראשון, שבוע 13, ואני קצת חוששת בסימני מתיחה עתידיים. האם יש דרך טבעית להמנע מהם? תודה

סימני מתיחה על פני העור המכונים "סטריאה" הם תופעה שכיחה בהיריון (וגם בגיל ההתבגרות, בזמן צמיחה מואצת או לאחר דיאטת הרזייה קיצונית) הנגרמת עקב פגיעה ברקמה האלסטית התת עורית. מושפעת גם מנטייה משפחתית,מעוצמת המתיחה ומרמת ההורמונים. אין תכשיר שהוכח כיעיל במניעת סטריאה.כדאי לשתות מים בכמות מספקת ולעלות במשקל באופן מתון לפי ההמלצות, כדי להמנע ממתיחה מוגברת של העור.מריחת העור בקרמים ושמנים תמנע את היובש של העור אך לא את סימני המתיחה. בהצלחה

מנהל פורום לידה טבעית