עקמת ואפידורל

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

26/06/2013 | 12:53 | מאת: חנ

יש לי גפה קצרה בכמעט 2 סמ ועקב זה עקמת בגב זה מפריע לקחת אפידורל?

חנ שלום עקמת היא לא הוראת נגד לביצוע אפידורל. זה תלוי במיקום של העקמת לאורך עמוד השדרה ובזוית. רצוי מאד לבצע ייעוץ אורטופדי או נוירוכירורג, שיהיה מכוון לתהליך לידה.שתהיה התייחסות לאופן הלידה ולאפשרות ביצוע אפידורל ולהגיע עם ההמלצה לחדר לידה בבוא העת. אם לא ניתן להשתמש באפידורל יש אמצעים נוספים לשיכוך כאב.אמצעים לא תרופתיים (הידרותרפיה, תנועתיות, שמנים ארומטיים, עיסויים, שיאצו, כדור פיזיולוגי ועוד ), אמצעים תרופתיים - גז צחוק, נרקוטיקה (פטידין). בהצלחה

מנהל פורום לידה טבעית