2nd degree burn

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

06/11/2013 | 07:34 | מאת: sapir

שלום פרופסור יהודה אולמן, שמי ספיר, אני נמצאת עכשיו בארהב ואשמח לקבל את עצתך. לפני חודש ושבועיים קיבלתי כוויה דרגה 2 ברגל, 1 וחצי אחוז משטח הגוף , במהלך טיול במקסיקו. היו לי שריטות על הרגל ושמו לי יוד עם חבישה למשך כל הלילה וכך נוצרה הכוויה. היוד במקסיקו בשונה מהפולידין בארץ, אינו מוכן לשימוש והיה צריך לדלל אותו במים ולא לשים תחבושת. האפקט היה כמו של חומצה. כעת אני בארהב, הגעתי לכאן על מנת ללכת לרופאים טובים, כי במקסיקו הרפואה לא כל כך גבוהה. וכמו כל בחורה, חששתי מאוד מהמראה האסטתי של הרגל כיוון שזה בשטח גדול של הרגל. הייתי אצל רופאת עור בניו יורק לפני 3 שבועות והיא אמרה לי לקנות משחה מאוד יקרה שנקראת protopic 0.1 קראתי על המשחה באינטרנט וכתוב שזה בכלל מיועד לאסטמה של העור... לכן אני אשמח לקבל ממך יעוץ. הרפואה בארהב מאוד יקרה, ובמיוחד לי שאני תיירת, אינני יכולה להרשות לעצמי ללכת לעוד רופא לחוות דעת שניה. האם אתה חושב שהמשחה שהיא נתנה לי יכולה לסייע? אני יודעת שכמובן קשה לתת חוות דעת מקצועית לפני שראית את הכוויה, האם אוכל לשלוח תמונות כדי לקבל ממך את חוות הדעת? תודה רבה, ספיר

בהחלט קשה לשפוט מבלי לראות וגם תמונות לא תמיד מראות את האמת. אני מניח שהכל יתרפא מאליו. אני מניח גם שתכשיר שנתנו לך הוא על בסיס סטרואידלי, ואת יכולה להשיג תכשיר מעט חלש יותר כמו הידרוקורטיזון 1% שנמכר על מהמדף, אם יש עדין פצעים פתוחים כדאי לערבב עם תכשיר אנטיביוטי, כמו סילברול. ויותר מזה, רחצה פעמיים ביום שמירה על נקיון האזור ולהמשיך בטפול לא יותר משבועיים, ולאחריו להמנע כלייל מחשיפת המקום לשמש, וכמו כן להוסיף לחות רבה לעור.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית